Родители на дете смятат, че над него е упражнено насилие, от яслата

...
Родители на дете смятат, че над него е упражнено насилие, от яслата
Коментари Харесай

Хематоми и травми по гръбнака на дете, има ли насилие в детска ясла?

Родители на дете считат, че над него е упражнено принуждение, от ясла та са безапелационни, че изказванието не е правилно.

Случаят е от средата на месец февруари, когато Жени Панайотова и брачният партньор й водят за първи път сина си на детска ясла , само че единствено след час и половина прибират дете то и откриват множество  хематоми и травми по гръбнака му. Името на образователното заведение съзнателно не се оповестява. Семейството е подало сигнал към институциите.

На 16 февруари Жени Панайотова и брачният партньор й водят за първи път сина си на детска ясла. След час и половина родителите прибират момчето и когато го преобличат у дома, виждат голям брой хематоми и контузии по гръбнака. Родителите се свързват с управлението на ясла та, подават и сигнали до виновните институции. Какво тъкмо се е случило, от къде са се появили синините по гърба на момчето?

„ Когато синът ми се прибра, видяхме доста контузии и хематоми по тялото му. Потърсихме възпитателката Венета Стоянова, само че не получихме отговор. После тя съобщи, че нищо не се е случило. Причината била сензитивната кожа на дете то ”, споделя Жени Панайотова. Тя добави, че лекарите в болничното заведение са изразили подозрение за нанесен побой.

„ След голям брой прегледи, правосъдните медици заключиха, че уврежданията са в следствие от удари с тъпи предмети ”, уточни тя.

„ Искам ясно да кажа, че над дете то не е упражнявано принуждение. Това е и решението на всички самостоятелни органи, които направиха инспекция по случая ”, споделя шефът на ясла та Татяна Велева.

Майката на дете то добави, че има писмен отвод от детската ясла за записа от камерите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР